Mirë se vini në webfaqen zyrtare të Postës së Kosovës

Pagëzimorja e Ulpianës në pullë postare

Prishtinë, 18 prill 2017 –Filatelia e Postës së Kosovës ka emetuar të martën pullën postare me pamje të Pagëzimores së Ulpianës.Pagëzimorja e krishterizmit të hershëm u zbulua në Ulpianën antike në vitin 2012 dhe si e tillë paraqet një gjetje të veçantë në Kosovë e rajon. Përbëhet nga pishina pagëzimore dhe tetë nisha, që krijojnë trajtën oktagonale të kryqit. Gjerësia më e madhe e saj ka 13m. më shumë