Lajme dhe Publikime

Falja e Borxheve

Posta e Kosoves ben publikimin e perfituesve te mundshem nga falja e borxheve, Konform dispozitave te Ligjit nr.05/L-043 per faljen e borxheve publike, dhe Ligjit nr.05/L- 119 per plotësimin e Ligjit nr.05/L-043 per faljen e borxheve publike. më shumë

Ndihmat sociale do të shpërndahen përmes Postës

Prishtinë, 11 gusht 2017 - Posta e Kosoves ka nënshkruar te premten një marrëveshje me Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale dhe Bankën për Biznes e cila iu mundëson rreth 24 mije qytetareve qe ndihmat sociale t’i marrin ne zyrën me te afërt postare. Numri i madh zyrave postare qe ndodhen anekënd Kosoves iu mundëson përfituesve të kësaj skeme sociale te mos shpenzojnë para për udhëtim, te kursejnë kohen, etj. Ky shërbim do të filloi nga muaj tetor 2017. Përfituesit do të njoftohen edhe përmes qendrave komunale.më shumë

Posta promovoi pullën postare Kërcimet nga Ura e Fshejtë

Prishtinë, 24 korrik 2017 –Në garën Kërcimet nga Ura u Fshejtë që është mbajtur të dielën, Posta e Kosovës ka promovuar pullën më të re postare që i dedikohet këtij sporti të veçantë.“Shfaqjet atraktive nga ky vend i bukur janë pasqyruar shumë herë në mediat më të mëdha botërore. Por nga sot, imazhet mahnitëse të kërcimit nga Ura e Fshejtë, do të udhëtojnë në gjithë globin edhe përmes Pullës Postare”, ka deklaruar kryeshefi ekzekutiv Sejdi Hoxha në ceremoninë e hapjes së garave.më shumë

Posta e Kosovës shpërblehet në ekspozitë ndërkombëtare

Prishtinë, 12 korrik 2017 -Posta e Kosovës është shpërblyer me vendin e 5-të për pullën më të bukur postare për vitin 2016 në ekspozitën ndërkombëtare “Grand Prix De L’Exposition Wipa” të mbajtur në Austri. Pulla postare fituese “Evropa 2016 – Mendo gjelbër” është lëshuar në qarkullim postar më 9 maj në kuadër të fushatës globale për mbrojtje të ambientit. “Ky është një sukses mjaft i madh i Filatelisë së Postës së Kosovës duke marrë parasysh se jemi renditur më lartë se shumë Administrata Postare të vendeve më të zhvilluara të botës që kanë traditë qindravjeçare në filateli”, ka deklaruar kryeshefi ekzekutiv Sejdi Hoxha.më shumë

Pagëzimorja e Ulpianës në pullë postare

Prishtinë, 18 prill 2017 –Filatelia e Postës së Kosovës ka emetuar të martën pullën postare me pamje të Pagëzimores së Ulpianës.Pagëzimorja e krishterizmit të hershëm u zbulua në Ulpianën antike në vitin 2012 dhe si e tillë paraqet një gjetje të veçantë në Kosovë e rajon. Përbëhet nga pishina pagëzimore dhe tetë nisha, që krijojnë trajtën oktagonale të kryqit. Gjerësia më e madhe e saj ka 13m.më shumë

Posta emeton pullën postare për Enver Hadrin

Prishtinë, 3 prill 2017 - Posta e Kosovës ka lëshuar në qarkullim pullën postare që i dedikohet heroit Enver Hadri, një prej veprimtarëve më të shquar të çështjes kombëtare. Enver Hadri ishte një idealist që u sakrifikua për Kosovën. I përndjekur nga regjimi jugosllav, në vitin 1972 u detyrua ta lëshojë vendlindjen - Pejën - dhe të vendoset në Bruksel të Belgjikës.më shumë
previous

7-12 Nga 182

next