Posta emeton pullën postare për Enver Hadrin

Prishtinë, 3 prill  2017 -
Posta e Kosovës ka lëshuar në qarkullim pullën postare që i dedikohet heroit Enver Hadri, një prej veprimtarëve më të shquar të çështjes kombëtare.
 
Enver Hadri ishte një idealist që u sakrifikua për Kosovën.
 
I përndjekur nga regjimi jugosllav, në vitin 1972 u detyrua ta lëshojë vendlindjen - Pejën  - dhe të vendoset në Bruksel të Belgjikës.
 
Atje  punoi pareshtur për  informimin e opinionit ndërkombëtar për shkeljen e të drejtave të njeriut në Kosovë dhe për kërkesat e popullit shqiptar për liri dhe pavarësi.
 
Për këtë qëllim, ai u angazhua për botimin e gazetave edhe në gjuhën frënge, emetimin e programeve në radio, takimet me politikanë perëndimorë, etj. Në vitin 1983 themeloi Komitetin për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut në Kosovë, me seli në Bruksel. Hadri mbante kontakte me zyrtarë dhe përfaqësues me ndikim të institucioneve të Bashkimit Evropian.
 
Ndër të arriturat e tij është edhe kontributi i drejtpërdrejt për hartimin dhe aprovimin në Parlamentin Evropian të rezolutës së parë dhe të dytë me të cilat denoncohej regjimi jugosllav për shtypjen e shqiptarëve.
 
Lufta e gjatë politike Enver Hadrit i kushtoi me jetë. U vra më 25 shkurt 1990, në Bruksel, nga shërbimi i fshehtë i regjimi jugosllav.
 
Për kontributin dhe veprimtarinë patriotike, është dekoruar me urdhrin “Hero i Kosovës”  nga presidenti Ibrahim Rugova, në vitin 2006.
Pulla postare kushtuar heroit Enver Hadri është emetuar nga Filatelia e Postës të dielën më 2 prill, në 76 vjetorin e lindjes së tij.