Pulla postare “550 Vjetori i vdekjes së Skënderbeut”

Prishtinë, 18 janar 2018 -  Me rastin e 550-vjetorit të vdekjes së Heroit tonë kombëtar, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu, Posta e Kosovës  ka lëshuar në qarkullim pullën postare me imazhin e Heroit që mban titullin “550 Vjetori i vdekjes së Skënderbeut”.

 

Një pullë postare me portretin e Skënderbeut e ka emetuar edhe Posta e Maqedonisë. Të dyja këto pulla janë promovuar dje në një akademi të organizuar nga Qeveria e Kosovës në të cilin kanë folur kryeministri Ramush Haradinaj dhe kryetari i Parlamentit të Maqedonisë, Talat Xhaferi. 

 

Në këtë manifestim morën pjesë personalitete të ndryshme nga të dyja vendet si dhe kryeshefat e dy postave, Sejdi Hoxha dhe Faadis Rexhepi. 

 

Vepra  e lavdishme e Skënderbeut fillon me kthimin në Krujë, ngritjen e flamurit me shkabën dykrenore dhe bashkimin e princave arbërorë në luftën kundër Perandorisë më të fuqishme të asaj kohe. Për 25 vjet rresht, Kryetrimi ynë mbrojti jo vetëm trojet arbërore por edhe parandaloi invadimin e Perandorisë Osmane në thellësi të kontinentit evropian. 

 

Për luftën e tij heroike është nderuar nga shumë popuj evropianë dhe më gjerë, me shtatore, buste si dhe me emrin e tij janë emërtuar sheshe, rrugë dhe institucione të ndryshme. 

 

Heroi më i madh i kombit shqiptar, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu, u lind më 6 maj 1405 në Dibër dhe vdiq më 17 janar 1468 në Lezhë.

 

Viti 2018 është shpallur zyrtarisht si  “Viti Mbarëkombëtar i Skënderbeut”.

 

Filatelia e Postës së Kosovës edhe në të ardhmen do të nderoj personalitete të shquara të kombit shqiptar.