Pulla postare “20 Vjetori i Gjysmë Maratonës – Prishtina 2020”

Posta e Kosovës, ka lëshuar në qarkullim emisionin e ri të pullave postare të titulluar, ”20 Vjetori i Gjysmë Maratonës – Prishtina 2020”, dedikuar njërës nga ngjarjet më të rëndësishme sportive në Kosovë, që tani më tradicionalisht mbahet në Prishtinë.

 Kryesuesi i Bordit të Përkohshëm, Mentor Arifaj, U.D. Kryeshefit Ekzekutiv, Salih Morina me bashkëpunëtorë të tyre, pritën  Zv.Ministrin e MEPTINIS, Edison Jakurti, si dhe Kryetarin e Federatës së Atletikës së Kosovës, Halil Sylejmani.

 Zyrtarët e Lartë të Postës së Kosovës i uruan z. Sylejmani përvjetorin e 20-të të Gjysmë Maratonës, si e arritur e parë sportive në Kosovën e pasluftës. Në shenjë nderi dhe respekti për kontributin e Federatës së Atletikës së Kosovës, ata i dhuruan pullën e parë postare të punuara në bronz.

 Zv.Ministri i MEPTINIS, Edison Jakurti dhe Kryetari i Federatës së Atletikës së Kosovës, në fjalimet e tyre falënderuan Postën e Kosovës për kontributin e kësaj të fundit në afirmimin e vlerave tona shtetërore, konkretisht të atletikës.

 Gara e parë e gjysmë maratonës së Prishtinës ishte organizuar për herë të parë më 8 prill 2001 me moton “Festo Pranverën – Vrapo për paqe dhe tolerancë”, e cila ka qenë e hapur për të gjithë të interesuarit pa dallim moshe, gjinie dhe etnie, përfshirë edhe persona me aftësi të veçanta.

 Përmes kësaj pulle postare që ka vlerën nominale 1.80 €, Filatelia e Postës së Kosovës kontribuon në afirmimin e atletikës, ndërsa motivon atletët tanë në arritje sportive të Kosovës në arenën Ndërkombëtare.