Video konferencë në mes të Postës së Kosovës dhe Postës Shqiptare

Edhe një video konferencë Posta e Kosovës zhvillojë sot me Postën Shqiptare, në mes të zyrtarëve të lartë të të dy administratave postare, Kryesuesit të Bordit të Përkohshëm, Mentor Arifaj, U.D. Kryeshefit Ekzekutiv, Salih Morina dhe Menaxheres për Marrëdhënie Ndërkombëtare, Argjirë Grapci, ndërsa nga Posta Shqiptare, ishte Administratori Laert Duraj me Drejtorin e Kabinetit, Tili Cadri.

Konferenca virtuale e realizuar përmes Skype u zhvillua në një atmosferë shumë miqësore. Fillimisht u diskutuan gjendjet e ndërmarrjeve publike të shteteve tona, sfidat me të cilat po ballafaqohen ato në këtë kohë të emergjencës shëndetësore, me theks të veçantë rreth të hyrave financiare.

Krerët e dy administratave postare këtë radhë shkëmbyen përvojat rreth orientimit nga shërbimet e reja, si, e-commerce, IFJB-të, sportelet postare në funksion për bankat, pilot projekti për e-wallet, si dhe avancimet e stafit në fushat e teknologjisë informative.

Në përfundim të kësaj video konference ata shprehën zotimet e tyre, se pas përfundimit të pandemisë do të fillohet me implementimin e shkëmbimit të përvojave, gjithnjë me qëllim të funksionalizimit efikas të dy ndërmarrjeve të vendeve tona.